Bezlepkové Bryndzové halušky

BryndzoveHalusky

.

  • 350 g zemiakov
  • 150 g múky Promix-Uni
  • 1 lyžička soli
  • 150g klasicky údenej slaniny
  • 125g bryndze
  • 1 kyslá smotana

Surové zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle, prípadne rozmixujeme a zmiešame s múkou a soľou. Ak je cesto  riedke, pridáme ešte múku.

Halušky hádžeme do 2l vriacej osolenej vody cez sitko s dierkami veľkosti cca. 8mm. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Takto pripravené halušky polejeme opečenou slaninou, ochutíme bryndzou prípadne aj kyslou smotanou.

Pozor, aj slanina (vákuovo balená) môže obsahovať lepok!

Bezlepkové recepty

Vaše Komentáre

You must be Prihlásený ako K pridaniu recenzie.

O stránke/ About site

Mapa pre bezlepkové reštaurácie ponúka možnosť vyhľadať reštaurácie pre celiatikov, hotely, predajne, školy, podujatia a recepty.
Gluten Free Restaurants map lists gluten-free friendly restaurants, hotels, shops, schools, events and recipes for celiac.

UPOZORNENIE

Vzhľadom na povahu jednotlivých reštaurácií a z obavy zo skríženej kontaminácie, nie sme schopní zaručiť, že všetky zariadenia, ktoré sú na tejto stránke, skutočne aj pripravia jedlo bez lepku.

WARNING

Due to the nature of restaurants and cross-contamination concerns, we are unable to guarantee all menu items covered on this site are in fact gluten free.