Medvedie labky

Medvedie_labky

.

  • 210 g múky Promix-Uni
  • 160 g masla alebo Hery
  • 100 g práškového cukru
  • 90 g mandlí alebo orechov
  • 30 g kakaa
  • 2 vajcia
  • vanilkový cukor
  • škorica
  • štipka kypriaceho prášku

Do múky rozsekáme maslo, pridáme preosiaty cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, pomleté orechy/mandle, kakao, vajcia, mletú škoricu. Všetko zamiesime a necháme v chlade stuhnúť. Potom urobíme šúľok, pokrájame na rovnaké kúsky a vtláčame do vymastených formičiek. Na plechu upečieme do ružova ― cca 30 min, aby boli tvrdé. Hotové, ešte horúce, obalíme vanilkovým alebo práškovým cukrom.

Pozor, aj práškový cukor môže obsahovať protihrudkujúcu látku pšeničný škrob!

Bezlepkové recepty ,

Vaše Komentáre

You must be Prihlásený ako K pridaniu recenzie.

O stránke/ About site

Mapa pre bezlepkové reštaurácie ponúka možnosť vyhľadať reštaurácie pre celiatikov, hotely, predajne, školy, podujatia a recepty.
Gluten Free Restaurants map lists gluten-free friendly restaurants, hotels, shops, schools, events and recipes for celiac.

UPOZORNENIE

Vzhľadom na povahu jednotlivých reštaurácií a z obavy zo skríženej kontaminácie, nie sme schopní zaručiť, že všetky zariadenia, ktoré sú na tejto stránke, skutočne aj pripravia jedlo bez lepku.

WARNING

Due to the nature of restaurants and cross-contamination concerns, we are unable to guarantee all menu items covered on this site are in fact gluten free.